söndag 8 maj 2011

Forts. föreg. inlägg

var var jag nu? Jovisst ja, vi var på väg ner till poolen. Hotellet vi bodde på var någon form av lyxspa så det fanns flera pooler, bubbelpool och även en bar. Jag vet inte hur länge vi var i poolen men tillräckligt länge för att jag verkligen kunde slappna av och inte tänka så mycket på allt. Innan vi gick ner till poolen läste jag igenom en slags broschyr med information om hotellet. Där stod det bland annat att när man skulle bada i poolerna så fick man ett armband som gjorde att man kunde ta sig in till poolområdet och även ta ett skåp i omklädningsrummet. Det skulle kosta en 50 euro om man slarvade bort armbandet. Det hände förstås en av mina småsystrar, och hon visste inte om att det skulle kosta om armbandet försvann. Kvinnan i receptionen tvingade henne att gå tillbaka och leta rätt på armbandet, en riktig rimmar-på-witch. En i personalen hjälpte till, han gick direkt fram till baren och frågade om någon hade lämnat in ett armband och som tur var hade någon gjort det! 50 euro slapp betalas och vi gick upp till våra rum för att ta en snabbdusch och vila lite innan vi gick till Olde Hansa.

Min jättefina tunika i ull som jag fick i födelsedagspresent i förskott av pappa.

Maten på Olde Hansa var väldigt häftig. Det var riktig medeltida mat och de flesta av oss drack mjöd till den. Det var en trerätters middag som började med massa olika förrätter, pappa blev Master of Food om jag minns det rätt. Master of Food innebar att han bröt brödet och sprinklade salt på det för att skydda mot förgiftning.

Väntar på maten, längst bak ser ni ett par krus som jag blev så förtjust i att jag köpte ett.

Det här är vad vi åt:

Oven-baked herb and juniper cheese
French royal poultry liver pate
Lovely onion jam
Earl’s pickled cucumbers Livonian style
London merchant’s saffron pickles
Berries of the Highly Blessed Olive Tree
Spice Merchant's berry sauce
Herb-bread with nuts
Rye bread with lard
Castle’s fresh cheese

Salmon in nut sauce
Arabian fillets in fig sauce
Honourable cook Frederic’s game sausages made from Bear, Wild Boar and Elk

Barley with nuts
Baked smoked-sauerkraut
Crusader’s lentils sauce
Ginger turnip

Apple and honey under crispy coat with almond milk

Allt var väldigt gott men godast var nog efterrätten. Jag tror de hade blandat honung med mjölk och flisad mandel som sedan hälldes över en fantastisk äppelpaj.

Jag och Maja på Tallinns fulaste byggnad, ett stadshus byggt under Sovjettiden.

Efter maten gick vi hem och sov, dagen därpå var det dags för shopping. Jag tror att det enda som köptes var medeltida saker från butiken nära Olde Hansa. Jag hade tänkt köpta ett falskt Fabergéägg som man kunde ha på en kedja men hittade inte butiken där de kostade 25 euro utan bara de där de kostade 35 euro.

Falska Fabergéägg, väldigt vackra men väldigt dyra...

Vi åt lunch på en afrikansk restaurang med god mat, det vi hade velat testa som till exempel antilopfilé fanns tyvärr inte. Vi hade packat innan vi gick ut på stan, så det var bara att hämta väskorna från förvaringen på hotellet och knata till båten. Det var ingen som var direkt hungrig, varken jag eller Claes åt kvällsmat då vi fortfarande var ganska mätta efter maten på den afrikanska restaurangen. Vi missade att man kunde få lära sig dansa salsa, jag tror det var salsa i alla fall, men tittade på då de visade olika steg och då en otroligt jobbig man höll i en danstävling. Han började med att säga något på estländska, därefter samma sak på svenska och till slut upprepade han det på engelska. Jisses vad jobbig!

Hade ingen bild från någon av båtarna så här är en på Maja i The Medieval Shoppe. Nej, det är inte en spetsig bh hon har på huvudet, det är en "typisk" medeltida huvudbonad.

Vi kom hem igen till Uppsala vid lunchtid på måndagen efter en väldigt trevlig påsk. Får hoppas vi kan hitta på något sådant någon gång igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar